Gradovi

Otvorena policijska ispostava u novosadskom Novom naselju

Otvorena policijska ispostava u novosadskom Novom naselju

NOVI SAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem otvorio policijsku ispostavu u novosadskoj četvrti Novo naselje u kojoj će raditi 90 policijskih službenika.

Stefanović je rekao da ta ispostava pokriva područje na kom živi više od 60.000 ljudi i da se otvara prvi put u punom kapacitetu.

„Drago mi je da ispunjavamo data obećanja i da policija konstantno radi na povećanju bezbednosti građna. Ova ispostava će imati 90 policijskih službenika koji će pokrivati teritoriju Novog naselja, Satelita, Telepa i drugih delova Novog Sada“, rekao je Stefanović.

On je istakao da nema boljeg načina da se poveća bezbednost građana od otvaranja takvih policijskih ispostava kakva je danas otvorena, jer se tamo gde je najpotrebnije angažuju policijske snage.

Stefanović je posebno zahvalio gradskoj administraciji Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem koja je značajno pomogla opremanje ispostave i sada kada je u punom kapacitetu, a i ranije dok je u tom prostoru bilo odeljenje MUP-a za izdavanje dokumenata ili kad je u njemu bila smstena granična policija.

Vučević je naglasio da je bezbednost građana prvi zadatak svih činilaca vlasti.

„Od danas je ovaj deo grada maksimalno popunjen potrebnim brojem policijskih službenika čime će sigurno i bezbednost građana biti podignuta na viši nivo“, rekao je Vučević.

On je podsetio da je 2014. godine na centralnom gradskom trgu promovisana tadašnja nova klasa polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, čime je obezbeđen osnovni preduslov za otvaranje policijske ispostave u Novom naselju, a to je dovoljan broj policijskih službenika.

Stefanović i Vučević su posetili i Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici gde su učestvovali na tribini povodom Nedelje bezbednosti mladih u Novom Sadu, a koja se održava od 1. do 7. aprila u znak sećanja na žrtve tragičnog požara u diskoteci „Kontrast“ koji se dogodio 1. aprila 2012. godine i u kome je život izgubilo šest mladih ljudi.

Nakon razgovora za kadetima – polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku Stefanović i Vučević su prisustvovali praktičnoj pokaznoj vežbi gašenja požara, koja je izvedena u dvoristu policijske škole u Sremskoj Kamenici i pokaznoj vežbi savladavanja terorista koju je na poligonu za praktičnu nastavu izvela Interventna jedinica policije.

Preview

STEFANOVIC I VUCEVIC

Slide

STEFANOVIC I VUCEVIC

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC

Slide

STEFANOVIC I VUCEVIC

Slide

STEFANOVIC I VUCEVIC

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC

STEFANOVIC I VUCEVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh