Gradovi

Otvorene nove prostorije EU info centra u Beogradu

Otvorene nove prostorije EU info centra u Beogradu

BEOGRAD – Nove prostorije EU info centra svečano su danas otvorene u Beogradu, a otvaranju su prisustvovali ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

Donedavno u Domu omladine, EU info centar od danas se nalazi u ulici Kralja Milana, u kojem građani mogu da dobiju sve informacije o Evropskoj uniji, procesu pridruživanja, a organizuju se i predavanja o EU i njenim aktivnostima…

Ministarka Jadranka Joksimović izrazila je zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju, ističući da je njen posao da pomogne približavanju proseca evrointegracija građanima EU.

Navodeći da 48 odsto građana podržva pristupanje Srbije EU, pokazuje da razumeju da je proces reformi neophodan, bez obzira da li je kriterijum za članstvo, ali da su evropske integracije „dobar okvir koji nas motiviše da budemo agilniji u obavezama“.

On je kazala da je značaj rada EU info centra da se podigne vidljivost pretpristupnih fondova koje Srbija koristi, i da građani treba da znaju da je EU najveći donator bespovratne pomoći.

Ona je izrazila očekivanje da će do kraja juna biti otvorena poglavlja 23 i 24, a potom i 25, 26.

„Bez obzira na kampanju, radićemo svoj deo posla kad je reč o evropskim integracijama“, poručila je ministarka.

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport rekao je da je otvaranje EU info centra prilika da se zastane i prepozna da ima mnogo razloga za optimizam kada je reč o evropskom putu Srbije.

On je istakao da je Srbija napravila strateški izbor ka EU, kao i da je Unija potpuno posvećena tome da se Srbija što je moguće brže kreće na evropskom putu.

Kako je dodao, pred Srbijom je na tom putu, mnogo izazova, ali i mnogo prilika.

„Postoji perspektiva da se u ovoj godini otvore i nova poglavlja i zajedno se radi na tome da se Srbija suoci sa izazovima koji su pred njom, kao što su reforma javne uprave, pitanja u oblasti energetike, ekologije…“, rekao je Devenport.

On je zahvalio ministarki Joksimović, koja, kako je rekao, mnogo radi na prosecu evrointegracija Srbije i čije prisustvo je snažna poruka o važnosti procesa evroskih integracija.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh