• Gradovi

  Otvoreni dan 204. vazduhoplovne brigade

  BEOGRAD – Na aerodromu Batajnica danas je odrzana akcija Otvoreni dan 204. vazduhoplovne brigade, na kojoj su se građani upoznali sa naoružanjem i vojnom opremom koju koristi RV i PVO Vojske Srbije, kao i sa zadacima i misijama koji su dodeljeni toj brigadi.

  Na manifestaciji, koja se organizuje već nekoliko godina, posetioci su na aerodromu mogli da razgledaju lovačke avione MiG-21 i MiG-29, školsko – borbeni Super Galeb G-4, školske Utva 75 i Lasta, lovac-bombarder Orao – goste iz 98. vazduhoplovne brigade u Kraljevu, „Pajper Seneka“, „Antonov 26“ helikoptere Gazel.

  Takođe, tu su bili i novoisporučeni višenamenski Mi-17V5, raketni sistem Neva iz 250. raketne brigade za PVD, sredstva veze 126. brigade VOJIN, kao i opremu pripadnika 63. padobranskog bataljona.

  Najmlađi posetici su tokom skoro celog trajanja Otvorenog dana strpljivo stajali u redu kako bi usli u pilotske kabine aviona i helikoptera i naravno ovekovečili taj trenutak fotoaparatom ili kamerom, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

  Letački program počeo je skokom padobranaca 63. bataljona Specijalne Brigade iz helikoptera koji su nosili zastave Srbije, Vojske Srbije i 63. bataljona.

  Major Aleksandar Marjanovic iz 101. eskadrile ‘Vitezovi’ prikazao je svoje letačko umeće i mogućnosti avona Mig-29, a njegove kolege iz 252. školsko trenažne avijacijske eskadrile „kurjaci sa Usća“ letenje u formaciji tri aviona „Super galeb“ kao i simulaciju napada na cilj na zemlji.

  Helikopterske posade iz 890. mesovite helikopterske eskadrile „Pegazi“ veoma su atraktivno u sadejstvu sa pripadnicima Specijalne brigade demonstrirali akciju spašavanja oborenog pilota (koji je prethodno „iskočio“ iz školskog aviona).

  Specijalci su „spašenog“ pilota evakuisali u helikopter Mi-17V5 dok je iznad kružila „Gazela“ kao snajperska podrška akciji izvlačenja

  Uz više hiljada građana i predstavnika medija, otvoreni dan 204.vazduhoplovne brigade posetio je brigadni general Duško Žarković, zamenik komandanta RViPVO predsednici opština i predstavnici civilnih organizacija.

  Među gostima su bili i Tijana Bogdanović, osvajač srebrne medalje u tekvondou na olimpijskim igrama u Riju, „bronzani“ paraolimpijac Mitar Palikuca, nekadašnji pripadnik te brigade, glumci iz serije „Vojna Akademija“ Bojan Perić – Stošić i Branko Janković – Đaković.

  Preview

  AERODROM BATAJNICA

  Slide

  AERODROM BATAJNICA

  Slide

  AERODROM BATAJNICA

  Slide

  AERODROM BATAJNICA

  Slide

  AERODROM BATAJNICA

  Slide

  AERODROM BATAJNICA

  Slide

  AERODROM BATAJNICA

  Slide

  AERODROM BATAJNICA

  Slide

  AERODROM BATAJNICA

  Slide

  AERODROM BATAJNICA

  AERODROM BATAJNICA

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com