• Šumadija

  Otvoreno 6 km autoputa KG-Batočina

  Završeno je 6 kilometara tog puta sa 4 trake. Otvaranju ove deonice auto puta Kragujevac – Batočina prisustvovala je potredsednica Vlade Srbije i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

  Prethodnih godina izgraĐeno je 9 kilometara auto puta Kragujevac – Batočina. Za sve dosadašnje radove uloženo je 1,3 milijarde dinara, a preostaje izgradnja još dve deonice u ukupnoj dužini od 8,7 kilometara čija je vrednost 1,6 milijardi dinara rekao je v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

  Auto put Kragujevac – Batočina je ključna saobraćajnica za ceo Šumadijsko Pomoravski region i njegova veza sa Evropom. Svaki novi kilometar tog puta značajan je korak za privrednike i investitore.

  U opštini Batočina ističu značaj radova koji se sada ubrzano odvijaju na auto putu Kragujevac – Batočina, pored ostalog i zbog otvaranja nove industrijskle zone.

  Ministarka Mihajlović najavila je da će se nastaviti sa izgradnjom infrastrukture kao i da u tome neće biti razlike između velikih i malih gradova u Srbiji.

  Putevi su nam važni zbog industrije i turizma navela je Mihajlovićeva i potvrdila da za ulaganja u infrastrukturu ima dovoljno novca.

  Podsetimo, izgradnja auto puta Kragujevac – Batočina u dužini oko 25 kilometara počela je pre više od jedne decenije. Nedostatak projekata i teška finansijska situacija bili su glavni razlozi za odugovlačenje.

  Vlada Aleksandra Vučića postavila je čvrst rok, kraj 2017. godine za završetak kompletnog auto puta i njegovo povezivanje sa Koridorom 10.

  Izveštava novinarka RTK Gordana Mirović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com