• Gradovi

  Otvoreno novo dečje igralište u Železniku

  Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je da je to već šesto urađeno igralište na teritoriji opštine Čukarica.

  BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas novoizgrađeno dečje igralište u Železniku, koje je napravljeno na oko 2.000 kvadratnih metara, gde su postavljene gumene ploče za bezbednu igru, novi mobilijar sa modernim ljuljuškama, klackalicama, vrteškama, nove klupe, stolovi za šah i uređene zelene površine.

  Vesić je rekao da je to igralište, u ulici Stjepana Supanca, namenjeno deci od dve do 12 godina i da je urađeno na predlog građana i predsednika opštine Čukarica, kao i da je tu bila potpuno neuređena površina.

  „Potrošili smo malo više od šest miliona dinara, uradili smo zaista jedno lepo dečje igralište i prostor za odmor ljudi, tu su i šah table i mislim da je to zaista sada po svim standardima urađeno igralište, kako treba da bude“, rekao je gradski menadžer.

  Naglasio je da je posebno zadovoljan što je sve urađeno od domaćih proizvođača, tako da se i na taj način, kako je rekao, pokazuje da ne mora sve da se uvozi.

  Vesić je dodao da je gradskoj vlasti Čukarica važna, te da će i u tom smislu uz pomoć opštine, pokušavati da rešava i naredne godine neke druge probleme.

  Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je da je to već šesto urađeno igralište na teritoriji opštine Čukarica.

  „Naš je cilj da sva naselja u opštini dobiju ovakvo igralište. To je bilo na inicijativu građana Železnika, mi smo zahvaljujući gradu Beogradu i preduzeću Zelenilo uspeli da napravimo to igralište. Pored njega, uradili smo veliki broj staza, prilaza, rampi za invalide, zelenih površina i nastavljemo dalje“, rekao je Kolarić.

  Gradski menadžer takođe je obišao i uređenu zelenu površinu u naselju Cerak vinogradi, koja je do nedavno bila deponija.

  Plan je da se na toj lokaciji još uradi asfalt i ulično osvetljenje, jer, prema rečima člana gradskog veća Dragomira Petronijevića, građani se žale da tu često dolazi do napada, zenama se otimaju tašne, takođe se skupljaju alkoholičari i narkomani i ljudi koji prave probleme.

  Naveo je i da i pored toga što je sklonjeno đubre, kamioni i dalje dolaze noću i istovaraju šut, pa je apelovao na građane koji primete neki kamion na toj uređenoj površini, da prijave nadležnima.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com