• Saopštenja

  OTVORENO PISMO SINDIKATA NOVINARA „NOVOSTI“ NADZORNOM ODBORU KOMPANIJE

  NOVOSTI

  Sindikat novinara „Novosti“ zahteva od Nadzornog odbora da hitno zaustavi dalje tiražno, finansijsko i kadrovsko urušavanje Kompanije i da na rukovodeće pozicije postavi stručne i savesne ljude koji će, umesto u sopstvenom, da rade u interesu „Novosti“.
  Iako direktor i glavni i odgovorni urednik Ratko Dmitrović pune dve godine odbija da nam prezentuje podatke o poslovanju, značajne za ekonomski i radno-socijalni položaj zaposlenih, Sindikat novinara „Novosti“ smatra da ima dovoljno argumenata da Nadzorni odbor preispita rad aktuelnog rukovodstva Kompanije. Od Nadzornog odbora tražimo da nam
  dostavi relevantne podatke o:
  1. padu tiraža „Večernjih novosti“ i ostalih izdanja Kompanije od maja 2013;
  2. učinku marketinga u poslednje dve godine;
  3. Smanjenju platnog fonda Kompanije, s obzirom da je i broj zaposlenih manji za 55. U ovaj broj uključeno je i 26 kolega iz „Sporta“, prodatog u septembru prošle godine. Pre ovog značajnog poslovnog „uspeha“, podsećamo, Ratko Dmitrović je stigao i da ugasi „Evropske novosti“, da pokrene i odmah ukine nedeljno izdanje za Evropu, kao i da pokrene i ekspresno odustane od australijskog
  izdanja?!
  Prema Statutu Kompanije, glavni urednik odgovoran je za sprovođenje uređivačke politike, za tiraž svih izdanja, kao i za predstavljanje „Večernjih novosti“ i Kompanije pred javnošću.
  Da li su Dmitrovićevi tekstovi i javni nastupi u skladu sa tradicionalnom uređivačkom formulom „Novosti“ i kako utiču na njihov tiraž i ugled, takođe su pitanja, kojima bi trebalo da se pozabavi Nadzorni odbor.
  Istovremeno, podržavajući stav novinarskih udruženja NUNS i NDNV zahtevamo da Nadzorni odbor obelodani kolike su zarade rukovodećih ljudi Kompanije „Novosti“. Zahtevamo, takođe, da se saopšte podaci o platama „kadrovskih pojačanja“ (prvenstveno iz frankfurtskih „Vesti“) čiji učinak procenjujemo beznačajnim.
  Konačno, Dmitrovićeva skandalozna novogodišnja „čestitka“, predstavlja samo uzaludan pokušaj da, zastrašivanjem i pretnjama neisplatom zarada, tehnološkim viškovima i otkazima, sakrije
  sopstvene neuspehe.
  Ponavljamo uzaludan, jer bez profesionalnih kvalifikacija, iskustva i znanja neophodnih za organizaciju rada i upravljanje velikom novinskom kućom i, što je najvažnije, bez poverenja svih zaposlenih i čitalaca (tiraž „Večernjih novosti“ smanjen je za četrtinu), ne može uživati ni poverenje Nadzornog odbora.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com