Gradovi

Ovacije za srpsko-albanski „Romeo i Julija“ u Zagrebu

ZAGREB – Predstava „Romeo i Julija“ reditelja i glumca Predraga Mikija Manojlovića, koja poznatu ljubavnu dramu Vilijema Šekspira interpretira kroz srpsko-albanski sukob, gostovala je sinoć u Zagrebačkom kazalištu mladih, čija publika je predstavu ispratila ovacijama.

Predstava, produkcija Manojlovićeve Radionice integracije iz Beograda te kulturno-umetničke organizacije Ćendra Multimedia iz Prištine, premijeru je imala početkom aprila prošle godine u Narodnom pozorištu u Beogradu, a mesec dana kasnije premijerno je izvedena i u Narodnom pozorištu Prištine.

Gosti iz Beograda i Prištine oduševili su zagrebačke gledaoce koji su glumce nagradili dugačkim aplauzom i ovacijama, prenela je Hina.

Predstava je izazvala toliki interes da je ZKM morao na pozornicu da stavi dodatne tribine, tako da su glumci igrali u međuprostoru između dvaju gledališta, a jednako je popunjen bio i naknadno uveden još jedan poslepodnevni termin.

Manojlović, koji potpisuje i režiju i adaptaciju teksta, na projektu je okupio glumce iz Prištine, Beograda, Sombora, Tirane i Njujorka, a dramu postavio na albanskom i srpskom jeziku bez prevoda, doslovno interpretirajući problem međusobnog nerazumevanja koji je u temeljima poznatog tragičnog zapleta o mladim veronskim ljubavnicima čija je ljubav okončana smrću zbog zavade njihovih porodica.

Preview

SCENA IZ PREDSTAVE

Slide

SCENA IZ PREDSTAVE

Slide

SCENA IZ PREDSTAVE

Slide

NEBOJSA GLOGOVAC

Slide

JELENA GAVRILOVIC

Slide

MILICA JANEVSKA

Slide

GORAN JEVTIC

Slide

NATASA TAPUSKOVIC I NEBOJSA GLOGOVAC

Slide

ERDONA RESHITAJ I ALJBAN UKAJ

SCENA IZ PREDSTAVE

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh