• Zdravlje

  Ovakav je osećaj umreti (VIDEO)

  vrata raja pakla raj pakao odluka biznismen život smrtFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

  Američko hemijsko društvo je objavilo video koji objašnjava šta se događa sa našim mozgom i telom u trenutku kada nam se približava smrt (u ovom slučaju: ubica sa sekirom).

  Strah pokreće talamus, deo mozga koji radi kao okidač i počinjete da osećate opasnost situacije. Strah vam se kreće krvotokom putem glutamata, a hipotalamus se sprema za borbu ili beg. Povećava se nivo adrenalina i kortisola, a jetra oslobađa glukozu u naletu manije za šećerom.

  U situacijama straha i opasnosti, često dolazi, kao u horor filmovima, do vrištanja, ali to neće sprečiti da vam manijak zabode sekiru u grudi. Kada se to dogodilo, dolazi do intenzivnog bola i gubitka krvi. Iskrvarili ste i srce vam je stalo.

  Međutim, „film“ se tu ne završava. Ukoliko ne postoji povreda glave, električna aktivnost vašeg mozga je i dalje aktivna. Iako je nestao vid, možete zbog ove moždane aktivnosti videti blještava svetla, pre nego što umrete i biološki (apsolutna smrt). Ovom reakcijom naučnici objašnjavaju iskustva mnogo ljudi nakon kliničkih smrti, gde ukoliko ih ožive lekari, govore da su videli belu svetlost ili neke oblike.

  Pogledajte video:

  Izvor: YouTube

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com