Politika

Ovako izgleda „pretumbana“ Skupština Vojvodine

Foto: Ilustracija MONDO/Mario Milojević

Na drugom mestu je koalicija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija sa 12 mandata, slede Srpska radikalna stranka i koalicija okupljena oko Demokratske stranke sa po 10 mandata, a Liga socijaldemokrata Vojvodine osvojila je devet poslaničkih mesta.

Sedam mandata osvojio je pokret „Dosta je bilo“, šest Savez vojvođanskih Mađara, dva koalicija Mađarski pokret – Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i jedan mandat Zelena stranka.

Ovim izborima, redovnim u slučaju pokrajine, drastično je promenjena poslanička slika u Skupštini AP Vojvodine.

Dosad vladajuća Demokratska stranka spala je sa 58 na gotovo šestinu, dok je druga stranka iz pređašnje vladajuće koalicije a sadašnji vojvođanski patner naprednjacima, SVM, izgubila jedno poslaničko mesto u odnosu na, takođe redovne, izbore 2012. godine (doduše u mešovitom izbornom sistemu).

Jednog poslanima manje sada imaju i SPS i LSV, dok su pobednici iz senke i ovde radikali, jer je SRS udvostručila broja mandata u pokrajini.

Foto: Ilustracija MONDO/Mario Milojević

Među velike-male dobitnike izbora i u pokrajinskom parlamentu svrstava se lista Dosta je bilo – Saša Radulović, koja je „niotkuda“ stigla do 7 mandata.

Gubitnici izbora su svakako i DSS (4 mesta 2012.) i LDP (1), koji su nestali iz pokrajinske skupštine i na „njihova“ mesta došli su „povratnici“ iz DZVM, kao i Zelena stranka.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh