• Ekonomija

  Ovako se vara s gasom i PDV-om

  gas,plin,plinska,bocaFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

  “Naši službenici su pratili rad sporne kompanije iz Beograda i posle izvesnog vremena imali smo razloga da verujemo da se umesto izvoznog posla, tu zapravo dešavaju mahinacije sa izvozom goriva“, rekao je načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Ivan Ribać.

  Vučić: Oštrije kazne, nema igranja sa državom

  Kompanija koja je varala državu, odnosno sve njene građane – poreske obveznike, nije imenovana, verovatno zbog procedure sudskog postupka .

  Kako je saopšteno, Ribać je istakao da je umesto da zaista izvozi gas u BiH, pomenuta firma tamo odlazila sa cisternom koja je bila natovarena vodom, dok je u Srbiji podnosila dokumentaciju za povraćaj PDV i time direktno nanosila štetu državnom budžetu.

  “Verujemo da je namera bila da se sa jedne strane naplati povraćaj PDV od Srbije, a da se potom u BiH iz cisterne istoči voda i zaista sipa gas koji je kod naših suseda jeftiniji, kako bi se ostvarila razlika u ceni kada se taj gas proda u Srbiji na crnom tržištu“, naglasio je Ribać.

  On je dodao da carinska služba sprovodeći opsežne istrage potencijalnih zloupotreba postiže značajne rezultate i daje ozbiljan doprinos borbi protiv sive ekonomije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com