• Zdravlje

  Ove loše navike su dobre za zdravlje

  zena, žena, besFoto: Guliver/Getty images/Thinkstock

  Psovanje

  Prirodni impuls nekako nalaže da vam izleti psovka kada, recimo, udarite nogom u komad nameštaja. Naravno, ako razmišljate o tome, možete da se kontrolišete i ne opsujete, ali istraživanja pokazuju da ljudi kojima izleti sočna psovka, zapravo mogu da podnesu 50 odsto više bola, od onih koji ne psuju. Jedna teorija je da psovanjem aktiviramo deo mozga za odgovor, koji luči endorfin, a druga da izražavanje emocija (besa, na primer) pomaže da budemo izdržljiviji. U svakom slučaju, dr Ričard Stivens kaže da za maksimalan efekat moramo da smanjimo psovke u svakodnevnim situacijama.

  Neraspremanje kreveta

  Deluje neuredo i nije za pohvalu, ali neraspremanje kreveta moglo bi da vam pomogne u borbi protiv alergija, kažu istraživači sa Kingston univerziteta. Oni procenjuju da se u prosečnom krevetu nalazi 1,5 miliona grinja – sitnih buba koje se hrane mrtvom kožom, i izazivaju astmu ili druge alergijske reakcije. Na dušecima, jorganima, jastucima, sakuplja se mrtva koža, koja privlači grinje. Dok ovi sitni insekti nisu opasni, njihov izmet i delovi tela mogu da izazovu alergijske reakcije, zbog čega telo oslobađa histamine, kako bi napalo alergen. Posledice toga mogu da budu ekcemi, groznica, a procenjuje se da su grinje uzrok astme u 80 odsto slučajeva. Dr Stiven Pretlov kaže da je dobro ostaviti krevet neraspremljen, kako se ne bi sakupila vlaga jer je to idealno za grinje.

  Tračarenje

  Sasvim sigurno je da tračare nisu omiljene u društvu, ali istraživači tvrde da ogovaranje u grupi održava saradnju između članova grupe i odvraća pojedince od sebičnosti.

  Prašnjave police

  Prašnjav nameštaj i stvari u kući uglavnom nisu preporučljivi, ali sada naučnici tvrde da bebe koje su izložene prašini imaju manji rizik od razvoja alergija, astme, ekcema kada odrastu.

  Istraživači su deci koja imaju alergije dali antialergenske kapi, a drugoj grupi dece su dali placebo. Mališani koji su bili izloženi kućnoj prašini dva puta dnevno, imali su 63 odsto manje alergijskih reakcija.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com