• Svet

  Padaju maske: SAD evakuišu i spašavaju vođe Islamske države iz Iraka; Vojska oslobodila trećinu zemlje

   

  islamska-drzava

  Komandant dobrovoljačkih oružanih snaga šiita „El Hašd el Šabi“ izjavio je da SAD evakuišu vođe terorističke organizacije DAEŠ iz Iraka tokom sprovođenja vojne operacije.

  Komandant dobrovoljačkih oružanih snaga šiita „El Hašd el Šabi“ izjavio je da SAD evakuišu vođe terorističke organizacije DAEŠ (takozvane Islamske države) iz Iraka tokom sprovođenja vojne operacije, prenosi iranska agencija Fars.

   Lider dobrovoljačkih snaga je izjavio da je zadržavanje tokom specijalne operacije u gradovima Ramadiju i Faludži nastalo usled mešanja Sjedinjenih Američkih Država.

  „Zadržavanje u operacijama u Ramadiju i Faludži u provinciji Anbar je rezultat mešanja snaga SAD. Izgleda kao da SAD nameravaju da evakuišu vođe DAEŠ-a uz pomoć helikoptera u nepoznatom pravcu“, rekao je komandant bataljona Hajdar el Hoseini el Ardavi.

  Iračka armija uz podršku avijacije, dobrovoljačkih odreda i vazduhoplovnih snaga međunarodne koalicije na čelu sa SAD nastavlja operaciju velikih razmera u provinciji Anbar na zapadu zemlje.

  IRAČKA VOJSKA OSLOBODILA VIŠE OD TREĆINE TERITORIJE IRAKA

  Iračka vojska uspela je za poslednjih nekoliko nedelja da oslobodi više od trećine teritorije svoje zemlje od boraca DAEŠ-a (takozvana Islamska država), saopštio je ministar inostranih poslova Iraka Ibrahim el Džafari.

  Teroristi su držali oko 55 odsto zemlje, ali sada oni kontrolišu svega 19 odsto naše teritorije i mi smo svedoci njihovog povlačenja“, rekao je Džafari.

  RAMADI:SVI BORCI IS NAPUSTILI VLADIN KOMPLEKS

  Svi pripadnici Islamske države napustili su objekat bivše iračke vlade u gradu Ramadi, saopštio je portparol elitne iračke kontraterorističke službe.

  „Svi borci IS su otišli, nema otpora“, rekao je Sabah al Numan za AFP.

  On je dodao da je čitav prostor očišćen od mina i bombi pre nego što vojnici uđu.

  „Naše snage su opkolile vladin kompleks i proveravaju okolne zgrade i sve ulaze“, rekao je Numan.

  Iračke snage uspostavile su juče kontrolu nad skoro celim centrom grada Ramadija a najžešće borbe su se vodile kako bi se oslobodio vladin kompleks u centru grada.

  Iračke snage su u utorak započele ofanzivu kako bi oslobodile Ramadi od IS, uz podršku avijacije međunarodne koalicije, ali i lokalnih pobunjenika.

  Izvor: Novosti

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com