• Gradovi

  Pajtić i Kirbi o potrebi političkog dijaloga

  BEOGRAD – Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić i ambasador SAD Majkl Kirbi razgovarali su danas o trenutnoj situaciji u Srbiji i zaključili da je Srbiji potreban javni politički dijalog.

  Kako se navodi u saopštenju Demokratske stranke, Pajtić je sa Kirbijem razgovarao o okolnostima u kojima se odvija politički dijalog između vlasti i opozicije.

  Kirbi je, kako se ističe, izrazio želju da jednoga dana u Srbiji bude normalna stvar održavanje javnih političkih debata između političkih lidera bez kojih je danas nezamisliv politički proces u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Pajtić je naglasio potrebu za takvim javnim sučeljavanjem mišljenja bez kojeg, kako smatra, nema suštinske demokratije „dok je nažalost danas u Srbiji opoziciji, a naročito Demokratskoj stranci, skoro potpuno zatvoren pristup javnom TV servisu i drugim medijima“.

  Lider demokrata izrazio je i zabrinutost zbog, kako je rekao, zloupotrebe pravosuđa u političke svrhe pod plaštom navodne borbe protv korupcije i naveo da je u poslednje tri godine uhapšeno i pritvoreno skoro stotinu članova DS, a da su donete samo četiri presude i to oslobađajuće.

  „Time se jasno krše ljudska prava političkih protivnika današnje vladajuće stranke na šta su već reagovale brojne međunarodne institucije“, rekao je Pajtić.

  Sagovornici su, kako je navedeno, razmenili mišljenje o ekonomskoj situaciji gde je Pajtić preneo rešenja i mere iz novog programa DS kojima će se rasteretiti privreda, podstaći zapošljavanje i unaprediti obrazovanje i zdravstvo.

  Pajtić je zahvalio Kirbiju na zalaganju za unapređenje saradnje između Srbije i SAD tokom svog mandata koji se završava u januaru 2016, navodi se u saopštenju.

  Foto Tanjug/arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com