Gradovi

Pajtić: Opozicija blizu odluke da zajedno izađe na izbore

BEOGRAD – Lideri proevropske opozicije započeli su nesto posle 16 časova razgovor o mogućoj zajedničkoj strategiji za izbore.

Sastanak je inicirao predsednik DS Bojan Pajtić, a njegovom pozivu odazvalo se 19 političkih stranaka i dva sindikata.

Sastanku u sedištu Demokratske stranke na Terazijama prisustvuju llideri DS Bojan Pajtić, SDS Boris Tadić, LDP-a Čedomir Jovanović, Pokreta za preokret Janko Veselinović i predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Na sastanku su i predsednik Stranke demokratske akcije Sulejman Ugljanin, predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović, bivši gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, kao i predstavnici Zajedno za Šumadiju, Pokreta „Živim za Krajinu“, Mađarskog pokreta, Reformista Vojvodine, Sindikata Sloga, Vojvodanske partije, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Narodnog pokreta Srbije, Socijaldemojratske unije, ASNS, Reformisticke stranke i Demokratske unije Roma.

Sastanak se vodi iza zatvorenih vrata, a kako saznaje Blic, prisutnima se prvo obratio lider DS Bojan Pajtić, a potom Dragoljub Mićunović koji je učesnicima razgovora poželeo je sreću.

Lideri SDS, LDP i LSV Boris Tadić, Čedomir Jovanović i Nenad Čanak najavili su juče da će predložiti formiranje saveza za vanredne parlamentarne izbore, a kako je ranije najavljeno, DS će strankama koje su se odazvale pozivu predložiti zajednicke vidove delovanja opozicionih stranaka u parlamentu, medijima i u javnosti.

Na sastanak nisu došli Nenad Čanak (LSV) i Saša Radulović, kao ni predstavnici „Zelenih“, koji su bili pozvani.

Pajtić je ranije izjavio da će stranke morati da potpišu da nakon izbora neće ići u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

Preview

SASTANAK

Slide

DRAGOLJUB MICUNOVIC, BOJAN PAJTIC, CEDOMIR JOVANOVIC, ZORAN ZIVKOVIC I DUSAN PETROVIC

Slide

CEDOMIR JOVANOVIC, ZORAN ZIVKOVIC, DUSAN PETROVIC I SASA MILENIC

Slide

BORIS TADIC, DRAGOLJUB MICUNOVIC, BOJAN PAJTIC I CEDOMIR JOVANOVIC

Slide

SASTANAK

Slide

BOJAN PAJTIC, CEDOMIR JOVANOVIC, ZORAN ZIVKOVIC I DUSAN PETROVIC

Slide

DRAGOLJUB MICUNOVIC, BOJAN PAJTIC, CEDOMIR JOVANOVIC, ZORAN ZIVKOVIC, DUSAN PETROVIC I SASA MILENIC

SASTANAK

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh