• Gradovi

  Pajtić plaća narodnim parama da ga hvale, ja da me grde

  Vučić: Pajtić plaća narodnim parama da ga hvale, ja da me grde

  BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je skandal otkriće Saveta za borbu protiv korupcije da je lider DS Bojan Pajtić plaćao medijima da objave intervjue s njim, poput intervjua Nedeljniku za 400.000 dinara narodnih para.

  „Skandalozno je kad sam video da Pajtić svoj intervju Nedeljniku plaća narodnim i državnim parama“, rekao je Vučić, na pitanje novinara o nalazima Sverta i konstatovao da „gori skandal na svetu ne postoji“.

  „Ja nikad nijedan intervju nisam platio“, istakao je predsednik vlade.

  On je naveo da je za njega izveštaj Saveta „bogom dani papir“ jer je video kako se novac građana trošio na razne gluposti.

  Premijer je zapitao novinare da li su bilo gde našli da je on bilo kome platio neki svoj intervju, osim emisije televizije N1 o medijima, u kojoj su, kako je primetio, o njemu rečene „najgrdnije stvari“.

  „To sam platio 800.000 dinara, a da nisam baš ni znao da se to plaća“, primetio je premijer i, pošto je zapitao saradnike koje je to ministarastvo finansiralo, dodao:

  „Stručnjaci iz Ministarstva kulture su to platili“.

  Savet za borbu protiv korupcije utvrdio je da je Pajtić u periodu od 2011. do 2014. iz budžeta isplatio više od 103 miliona dinara na ime troškova marketinga i oglašavanja u medijima.

  Vlada Vojvodine, prema podacima ove antikorupcijske institucije, samo tokom 2014. godine dala je 8,8 miliona dinara za „direktnu promociju aktivnosti pokrajinskih funkcionera“, za praćenje konferencija za štampu, produkcija TV i radio emisija, reklama, internet prezentacije…

  Tako je „Nedeljniku“ plaćeno 468.000 dinara za objavljivanje Pajtićevog intervjua, dok je magazinu „Vreme“ dato 1,8 miliona dinara za dodatak o „reklami i propagandi“.

  Vučić je rekao da je veoma zainteresovan da vidi izveštaj Saveta, te da je presrećan što je 2014. godine najmanje novca potrošeno, a siguran je da je 2015. još manje, na oglašavanje javnih preduzeća.

  Upitan zašto vlada, koja je osnivač Saveta, nije dostavila sve potrebne informacije, Vučić je rekao da će učiniti sve da Savetu pomogne da te papire dobije.

  „Niko me nije pitao za to, premijer se time ne bavi, ali ću danas na vladi sa oduševljenjem da ih zamolim“, rekao je Vučić.

  Kad je reč o dokumentima koje bi trebalo da dostave Srbijagas i Telekom Srbija, koji nisu dostavili nijedan podatak, Vučić je rekao da će intervenisati u skladu sa zakonom.

  „Nisam direktor ni jednog, ni drugog, jedan je nestranačka ličnost, jedan je član SPS. Radićemo na tom pitanju“, rekao je Vučić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com