Gradovi

Pajtić: Srbiji uslovi da i dalje napreduje na putu EU

BRISEL/BEOGRAD – Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je danas da će od Partije evropskih socijalista (PES) zatražiti da se za Srbiju obezbede uslovi koji će joj omogućiti da i dalje napreduje u procesu evropskih integracija.

Pajtić je na sednici Predsedništva PES u Briselu rekao da je neophodno da se stvori kontekst u kome će nezavisne institucije moći da rade bez političkih pritisaka, a nevladine organizacijem bez nasilja da utiču na društvene procese.

Lider DS je takođe ukazao na potrebu da se obezbede uslovi za fer i poštene izbore, u kojima će mediji biti zaštićeni i biti im omugućeno da na objektivan i nesmetan način rade.

Kako se navodi u saopštenju DS, Pajtić je na sednici Predsedništva PES rekao i da je potreban „kontekst u kojem će i političke organizacije imati jednaka prava“.

„Srbija je kandidat za članstvo u EU i nije samo pravo već i obaveza evropskih institucija da daju podršku procesu integracije Srbije, tako što će onemogućiti da samo jedna politička organizacija ili samo jedan čovek kroz nasilje i pritiske, zloupotrebu institucija, monopolišu politički sistem i medije i sve ustanove u zemlji“, zaključio je Pajtić.

Foto Tanjug/O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh