Gradovi

Pajtić zove opoziciju na sastanak 19. januara

BEOGRAD – Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je danas da ta stranka ne može sama da smeni vlast, zbog čega će pozvati sve opozicione stranke na sastanak 19. januara, kako bi se dogovorili o nastupu na izborima.

„Mi sa 11 odsto podrške ne možemo da računamo da smenimo vlast u ovom trenutku. Zbog toga ćemo 19. januara i sada upućujem poziv (a uputićemo ga i zvanično i pismeno) svim strankama proevropske orijentacije koje u ovom trenutku nisu deo vlasti, da sa nama razgovaraju o tome na koji način nastupamo na izborima, na koji način da se organizujemo i pružimo otpor režimu koji je osiromašio građane, koji nas je zadužio“, rekao je Pajtić za N1 televiziju.

On je precizirao da će se razgovarati sa strankama koje će morati da potpišu da neće ići u koaliciju sa SNS nakon izbora.

„Uopšte nam nije ideja da budemo vlast sa nekim ko u vrednosnom smislu nije dostojan da vodi Srbiju kao što je to Vučić“, rekao je pokrajinski premijer i lider DS.

On je dodao i da se demokrate spremaju za izbore na svim nivoima i da će se bazirati na kampanju „od vrata do vrata“ i direktnim razgovorima sa građanima.

Komentarišući najavu lidera SNS Aleksandra Vučića da će od Glavnog odbora stranke tražiti odobrenje za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora pre Skupštine stranke, Pajtić je rekao da je problem što je Vučić preuzeo zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast u zemlji.

„Kao da njemu treba odobrenje. Najveći problem je što u ovoj zemlji odlučuje jedan čovek koji je preuzeo zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast. Zato zemlja stoji ukopana”, naveo je Pajtić.

Foto Tanjug/O. Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh