• Gradovi

  Paketići odeće i obuće za decu iz Svratišta

  Uručenje novogodišnjih poklona za decu u prostorijama Svratišta za decu ulice

  BEOGRAD – Mališanima iz Svratišta za decu u Beogradu danas su uručeni novogodišnji paketići slatkiša i nove zimske obuće i odeće u vrednosti od više od 500.000 dinara.

  Donaciju je obezbedila Uni Credit banka uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac, a kako je rečeno, 150 dece iz Svratišta u Krfskoj ulici i na Novom Beogradu su osim slatkiša dobili i zimske jakne, kape, šalove, rukavice, čarape i gumene čizme.

  Predsednica UO te Fondacije Ana Divac kazala je novinarima da fondacija posebnu pažnju posvećuje deci i unapređenju uslova u kojima žive i uče, a naročito deci iz najugroženijih društvenih grupa.

  „Srećna sam što smo sa našim prijateljima iz Uni credit banke bili u prilici da obradujemo ove mališane za Novu godinu i da im obezbedimo da, kao i sva druga deca, u ovim hladnim danima, imaju toplu odeću i obuću“, istaka je Divac.

  Članica Izvršnog odbora Uni Credit banke Ljiljana Berić je rekla da uključivanjem u ovakve i slične aktivnosti ta banka iznova pokazuje da pomaže ranjivim kategorijama stanovništva.

  „Veliko mi je zadovoljstvo kada vidim osmeh na licima dece i osetim njihovu pozitivnu energiju, bez obzira na to što njihov život nije bajka. Od njih treba da učimo kako da se radujemo malim stavrima i da se hrabro suočimo sa svim nedaćama“, poručila je Berić.

  Uručenju novogodišnjih poklona prisustvovao je i gradski menadžer Goran Vesić koji se zahvalio Uni Credit banci i Fondaciji Ana i Vlade Divac koji, kako je ocenio, ovakvim akcijama daju primer i drugim ljudima kako mogu da pomognu.

  Osim toga, on se zahvalio i Centru za integraciju mladih koji vodi pomenuto, ali i druga Svratišta.

  „Ova deca su dobila novogodišnje paketiće, ali najveći poklon za njih bi bio da kao društvo učinimo nešto da oni postanu ravnopravni članovi društva, da završe školu i da im pomognemo da žive od svog rada“, rekao je Vesić.

  Napomenuvši da na ulicama Beograda živi skoro 2.000 dece, Vesić je istakao da svi oni zaslužuju pažnju celog društva.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com