• Novosti online

  Palmer u Podgorici: SAD će se ponovo fokusirati na Zapadni Balkan

  Visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je danas u Podgorici da se SAD ponovo fokusiraju na Zapadni Balkan.

  Zamenik pomoćnika državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove SAD je danas u Podgorici razgovarao sa predsednikom crnogorske vlade Duškom Markovićem.

  Kako je saopošteno iz vlade, Palmer je ocenio da je Crna Gora lider i najuspešnija multietnička država u regionu dodajući da nije slučajno što je Crna Gora prva država koju posećuje nakon što ga je državni sekretar Majk Pompeo imenovao za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

  U razgovoru je konstatovano da je proces evropske i evroatlantske integracije Zapadnog Balkana u interesu i regiona i Evrope u celini te da politiku proširenja EU treba posmatrati kao evropsku stratešku politiku.

  „To znači da proces proširenja mora biti živ. To je interes i EU i država našeg regiona“, rekao je crnogorski premijer.

  Marković je rekao da je vlada Crne Gore posvećena uspehu dijaloga o izborima kao i dogovoru o mehanizmu njihovog sprovodjenja i priznanja od strane svih aktera, navodi se u saopštenju.

  Tokom posete Crnoj Gori, Palmer će razgovarati i sa crnogorskim predsednikom Milom Djukanovićem.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com