Gradovi

Panić: Deo nelegalno izgrađenog objekta biće srušen

BEOGRAD – Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić izjavila je danas da je deo objekta na uglu Bregalničke i Kralja Aleksandra, u Beogradu, gde je došlo do nesreće u kojoj je poginuo radnik delom nelagalno građen i da će biti srušen.

Kako je saopštila Gradska uprava, Panić je povodom nesreće koja se desila juče rekla da Inspektorat za rad pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obavlja poslove inspekcijskog nadzora u oblasti rada, radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu i da to nije u gradskoj nadležnosti.

Prema njenim rečima, Inspektorat se bavi uviđajem smrtnih, teških i kolektivnih povreda na radu, tako da će nesreća sigurno biti istražena i odgovorni biti kažnjeni.

“Što se tiče Grada Beograda, kontrolu gradnje na objektu na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Bregalničke ulice obavljala je Gradska građevinska inspekcija po pravnosnažnoj građevinskoj dozvoli izdatoj od Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove grada“, obijasnila je Panić.

Navodeći da je građevinskom dozvolom odobrena izgradnja stambeno-poslovnog objekta spratnosti 2Po+P (sa galerijom) plus šest spratova, ona je istakla da je inspekcija utvrdila da su tokom izgradnje investitori i izvođač radova odstupili od građevinske dozvole, izgradivši dodatni i povučeni sprat.

“Gradski građevinski inspektor je 17. decembra doneo rešenje da se odmah obustavi dalje izvođenje radova i rešenje o uklanjanju. Imajući u vidu da investitori i izvođač radova nisu obustavili radove i zato što su odstupili od građevinske dozvole, shodno odredbama Zakona o planiranju i izgradnji Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podneta je krivična prijava za pokretanje postupka zbog učinjenog privrednog prestupa protiv izvođača radova, kao pravnog lica“, rekla je Panić.

Ona je ukazala i da je, takođe, protiv investitora kao fizičkih lica 23. decembra podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

“Odmah po završetku zakonske procedure deo objekta koji je izgrađen nelegalno biće srušen“, rekla je Panić.

Ona je dodala i da to nije jedini investitor koji je pokušao da posle donošenja Zakona o ozakonjenju “lovi u mutnom“ i gradi računajući da će da prevari državu i da legalizuje ono što je izgradio posle donošenja zakona.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh