Gradovi

Pantić: Kfor institucija u koju Srbi na KiM imaju poverenje

BEOGRAD – Sporazum o saradnji sa NATO je nešto od čega kosovski Srbi mogu imati samo koristi, jer je Kfor jedina institucija u koju Srbi na Kosovu i Metohiji imaju poverenje, izjavio je danas poslanik SNS i bivši gradonačelnik Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić.

Gostujući u emisiji Kažiprst TV B92, Pantić je podsetio da su sporazume takve vrste i do sada potpisivali zvaničnici Vlade Srbije.

Najpre, naveo je on, to je učinio još 1996. tadašnji predsednik Slobodan Milošević, a odnosio se na prolazak NATO snaga ka BiH, zatim je Kumanovskim sporazumom predviđen prolazak NATO snaga ka Kosovu, kao i onaj koji je kasnije o prolasku snaga NATO kroz Srbiju potpisao Vuk Drašković, kao ministar spoljnih poslova u vladi Vojislava Koštunice.

Tada je predsednik Srbije, kazao je Pantić, bio Boris Tadić.

Pantić je uveren da NATO snage neće sprovoditi nikakve mere represije i agresije, već će Srbiju isključivo koristiti kao maršrutu, te da zato taj sporazum može biti koristan po Srbije na Kosovu i Metohiji i Srbiju.

„Srbija je podjednako okrenuta ka istoku i zapadu i Srbija će, kao što je to kaže premijer Aleksandr Vučić, ostati vojno neutralna“, rekao je Pantić.

Foto Tanjug/N. Jovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh