Gradovi

Papa Franja: Internet je dar od Boga ako se mudro koristi

VATIKAN – Papa Franja, koji je svojevremeno priznao da je „potpuna neznalica“ što se tiče tehnologije, izjavio je danas da su internet, društvene mreže i sms poruke „dar od Boga“ ako se mudro koriste.

„Elektronska pošta, sms poruke, društvene mreže i četovi su, takođe, potpuno ljudski oblici komunikacije“, rekao je papa u poruci povodom Međunarodnog dana komunikacija, preneo je Rojters.

„Autentičnost komunikacije ne odreduje tehnologija, već ljudsko srce i naša sposobnost da mudro koristimo sredstva koja su nam na raspolaganju“, rekao je papa.

Prošle godine 79-godišnji papa Franja je u razgovoru sa jednom devojkom rekao da mu je neprijatno što mora da prizna da ne zna da koristi kompjuter i da je „potpuna neznalica“ što se tiče tehnologije.

On je tada rekao i da pametne telefone ne bi trebalo koristiti tokom porodičnog ručka i da deca ne bi trebalo da imaju kompjutere u sobi.

Poruka pape Franje preneta je dok je on razgovarao sa Timom Kukom, izvršnim direktorom kompanije „Epl“, koja je sinonim za proizvode računarske tehnologije.

AP Photo/Andrew Harnik, File

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh