Zabava

Papa Franja smatra da su društvene mreže „Božji dar“

Fotografija via Flickr/ korisnici Raffaele Diomede i Catholic United Financial

Progresivno rokerski vrh Katoličke crkve izdao je saopštenje povodom Svetskog dana komunikacije Rimokatoličke crkve u kome veličaju internet, sms poruke, i društvene mreže kao „Božiji dar“, prenosi Rojters.

Saopštenje dolazi u isto vreme kada i jutarnji sastanak sa direktorom Epla, Tim Kukom u Vatikanu. Papa Franja sreo se i sa Erikom Šmitom, izvršnim predsednikom Alfabeta, Guglove roditeljske kompanije. Čini se da se papa zaista trudi da osvoji srca i umove velikana moderne tehnologije.

Pročitajte i: Katolici će odlepiti kad otkrijemo vanzemaljce

„Imejlovi, tekstualne poruke, društvene mreže i četovanje mogu takođe biti u potpunosti ljudski oblik komunikacije“, napisao je papa Franja. „Nije tehnologija ta koja određuje da li je komunikacija autentična ili ne, već je to ljudsko srce i naša sposobnost da mudro koristimo stvari koje su nam na raspolaganju.“

Papa Franja možda i gradi sliku tehnički potkovanog rimskog biskupa uz prisustvo na Tviteru i onaj ajped od 30 i po hiljada dolara koji je dodirnuo jednom, ali u realnosti lik ne zna da koristi kompjuter i nije gledao televiziju 25 godina.

Ako tehnološku nepismenost ostavimo po strani, Franja je propovedao da internet može da pomogne „u izgradnji društva koje je zdravo i sposobno da deli“, ali ove nove tehnologije dolaze sa „velikim odgovornostima“, što verovatno znači da želi da svi prestanu da izbegavaju jedni druge.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh