Gradovi

Papa Franja započeo posetu Meksiku

MEKSIKO SITI – Papa Franja doputovao je danas u Meksiko gde ga je na putu do meksičke prestonice oduševljeno dočekalo na desetine hiljada vernika.

U Meksiko Sitiju papu je dočekao predsednik Enrike Pena Nijeto sa suprugom, dok na hiljade Meksikanaca stoji duž višekilometarske rute kojom treba da prođe papamobil čekajući da pozdravi prvog latinoameričkog papu, prenosi AP.

Pošto je u „papamobilu“ krenuo iz rezidencije u kojoj je smešten, papa je iznenada, na opšte oduševljenje, zastao da pozdravi starije, bolesne i hendikepirane ljude. Tom prilikom je vernicima u kolicima dao brojanice, a jednog dečaka koji je imao hiruršku masku je zagrlio.

Papa će se danas sastati sa meksičkim ambasadorima i stranim ambasadorima u Nacionalnoj palati, sedištu meksičke vlade, a kasnije će održati misu u Bazilici Gospe od Gvadalupe u Meksiko Sitiju.

Papa je u višednevnu posetu Meksiku stigao iz Havane gde se juče sastao sa ruskim patrijarhom Kirilom, što je prvi susret poglavara dve crkve od raskola 1054. godine.

AP Photo/Felix Marquez

Preview

Slide

Slide

Pope Francis

Slide

Pope Francis

Slide

Slide

Pope Francis

Slide

Pope Francis

Slide

Pope Francis

Slide

Papa Franja doputovao je danas u Meksiko gde ga je na putu do meksičke prestonice oduševljeno dočekalo na desetine hiljada vernika. U Meksiko Sitiju papu je dočekao predsednik Enrike Pena Nijeto sa suprugom, dok na hiljade Meksikanaca stoji duž višekilometarske rute kojom treba da prođe papamobil čekajući da pozdravi prvog latinoameričkog papu, prenosi AP. AP foto – Felix Marquez

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh