Gradovi

Papa i patrijarh Kiril pozvali na hrišćansko jedinstvo

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril izjavio je da „polaže velike nade u sastanak sa papom Franjom“ kasnije tokom dana u Havani.

HAVANA – Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril doputovao je u Havanu gde će se kasnije tokom večeri sresti sa papom Franjom, objavili su ruski mediji.

Istovremeno, pres sekretar ruskog patrijarha Aleksandar Volkov izjavio je novinarima da je deklaracija koju treba da potpišu dva poglavara već usaglašena, prenose RIA Novosti.

To će biti prvi sastanak između poglavara Rimokatoličke i najveće pravoslavne crkve još od Velikog raskola 1054. godine, koji je oblikovao modernu Evropu i Bliski istok.

Sastanak na neutralnom terenu planiran je već decenijama, a poslednje prepreke uklonjene su zahvaljujući kombinaciji papine odlučnosti da bi sastanak trebalo da se održi i stava ruske pravoslavne crkve da su događaji na Bliskom istoku povećali potrebu za ujedinjenošću hrišćana.

Ranije danas, patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril izjavio je da „polaže velike nade u sastanak sa papom Franjom“.

„Polažem velike nade u taj sastanak“, rekao je patrijarh Kiril tokom sastanka sa kubanskim predsednikom Raulom Kastrom u Palati revolucije u Havani, prenela je agencija Tass.

Preview

Slide

Slide

Slide

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril izjavio je da „polaže velike nade u sastanak sa papom Franjom“ kasnije tokom dana u Havani. To će biti prvi sastanak između poglavara Rimokatoličke i ruskog patrijarha još od Velikog raskola 1054. godine i podele hrišćanstva. AP foto – Desmond Bojlan

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh