• Novosti online

  Papa ponovo uputio apel za gostoprimstvom prema migrantima

  Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja ponovo je danas uputio apel za gostoprimstvom prema migrantima ocenjujući da je „greh odustati od susreta s bližnjima“.

  „Svaki migrant koji pokuca na naša vrata za nas predstavlja priliku da se sastanemo sa Isusom Hristom koji nam dolazi kao stranac u bilo kojoj epohi, a neki to odbijaju“, rekao je papa povodom 104. Svetskog dana migranata i izbeglica.

  Papa je tokom mise u crkvi Svetog Petra rekao da nije lako „pustiti kulturu drugih u svoje domove, i staviti se u situaciju umesto njih, razumeti njihove misli i njihova iskustva“.

  Argentinski papa, poreklom iz porodice italijanskih emigranata, rekao je da ljudi često odustaju da se približe drugima i radije grade „barijere da bi se branili“.

  „Oni koji dolaze takodje se plaše. Plaše se sukoba, osudjivanja, diskriminacije i neuspeha. Nije greh imati sumnje i strahove, već je greh dopustiti da taj strah utiče na naše odluke, komprimutuje poštovanje i velikodušnost i podstiče mržnju i odbijanje“, dodao je papa u svojoj besedi.

  Franja, papa od marta 2013. godine, redovno poziva na prihvatanje izbeglica i migranata.

  Papa sutra kreće u osmodnevnu posetu rodnom kontinentu, gde će boraviti u Peruu i Čileu. To će biti njegovo 22 putovanje u inostranstvo.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com