• Novosti online

  Pašalić apelovao na učesnike izborne trke da se rukovode demokratskim metodima

  Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić apelovao je danas na sve učesnike izbora, političke predstavnike i učesnike u javnom životu da se tokom kampanje rukovode principima demokratskog sučeljavanja mišljenja i ne doprinose podelama i „rastu antagonizama“ u društvu.

  U saopštenju Ombudsmana navodi se da civilizovana, demokratska rasprava i razmena argumenata ustupa mesto verbalnim i fizičkim obračunima sve više i medju učesnicima u javnom životu, koji na taj način promovišu nasilje kao legitiman vid političke borbe.

  „Imajući u vidu da je politička borba najintenzivnija tokom izbornih kampanja, apelujem na sve političke činioce, da budu svesni svoje odgovornosti i beskompromisno se pridržavaju principa funkcionisanja moderne demokratske države, kakva Srbija pretenduje da bude“, istakao je on.

  Podsetio je na obavezu organa javne vlasti, koji organizuju izborni proces, da obezbede zakonom predvidjene uslove kako bi svi državljani Srbije u punoj meri ostvarili svoja biračka prava.

  „Institucija Zaštitnika gradjana sa posebnom pažnjom nastaviće da prati postupanja svih organa koji su uključeni u sprovodjenje predstojećih izbora u cilju zaštite izbornih prava gradjana“, dodaje se u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com