Gradovi

Paskal Udaje novi izvršni potpredsednik Henkel Bjutija

DISELDORF – Funkciju izvršnog potpredsednika kompanije kometičkih preparata Henkel Bjuti Ker (Beauty Care) preuzeće od 1. maja ove godine Paskal Udaje (Pascal Houdayer), dosadašnji korporativni viši potpredsednik Henkelovog sektora Deterdženti i kućna hemija, saopšteno je danas iz te kompanije.

Udaje će 1. marta 2016. godine biti imenova za člana Upravnog odbora kompanije Henkel, a zvaničnim prelaskom na novu funkciju će od 1. maja obavljati dužnosti izvršnog potpredsednika Henkel Bjuti Kare, koje je od 2005. do danas obavljao Hans Van Bajlen, navodi se u saopštenju.

„Izuzetno mi je drago što je Paskal Udaje, kao dugogodišnji zaposleni u kompaniji Henkel, nasledio Hansa Van Bajlena. Njegovo znanje i dugogodišnje međunarodno iskustvo u industriji robe široke potrošnje od velikog je značaja za razvoj kompanije“, rekla je Simon Bažel-Tra, predsednica Nadzornog odbora i Odbora akcionara Henkela.

Udaje je počeo sa radom u Henkelu 2011. i bio je zadužen za međunarodni marketing sektora Deterdženti i kućna hemija. Pre toga bio je na različitim međunarodnim menadžerskim funkcijama u kompaniji Procter & Gamble u Evropi, Severnoj Americi i SAD, unutar sektora Deterdženti i kućna hemija, kao i Nega tela.

Rođen je u Obonu, u Francuskoj, 1969. godine. Diplomirao je matematiku i stekao zvanje Master poslovne administracije (MBA) u Ešec Poslovnoj školi u Parizu. Oženjen je i ima troje dece, navodi se u saopštenju.

Foto Henkel

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh