• Gradovi

  Pastor: Bićemo u koaliciji sa onima koje izglasa većina

  SUBOTICA – Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor poručio je da će budućeg koalicionog partnera te stranke u Vojvodini odlučiti većinski glasači, te da je to manje-više ono što je, kako je rekao, sada u Beogradu.

  SVM je sada u Beogradu u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, podsetio je Pastor i dodao da ta stranka „ni za milimetar nije lošiji koalicioni partner, nego što je u prethodnim godinama bila Demokratska stranka (DS), štaviše“.

  Pastor je u intervjuu za portal „Vojvodina danas“ rekao da su srpski radikali jedina stranka sa kojom SVM nen bi sarađivao.

  Pastor je uveren u to da SVM uživa podršku mađarskih birača u Vojvodini I da je potvrda toga i to što je na nedavnom savetovanju u Subotici bilo 400 ljudi, koji „nemaju veze sa SVM-om“ I da to ne može da postigne nijedna druga mađarska stranka u Vojvodini.

  Došlo je do promene pradigme u nacionalnoj politici, izjavio je Pastor i na pitanje da li sebe smatra autokratom odgovorio potvrdno.

  „Ja naime mogu mnogo da radim, imam veliko strpljenje i puno radim”… „Nisam autokrata da kada razgovaramo, ko kakav stav ima, ali sam autokrata da kada raspravimo stvari, donesemo odluke, onda one treba da obavezuju sve, dok te odluke ne promenimo”.

  Prema njegovim rečima, stvari drugačije ni ne mogu da funkcionišu.

  „Poslednjih meseci se dešava to da oni koji su sedeli za stolom kada smo se dogovarali o pravilima igre samo krše ta pravila. Dok su bili na pozicijama na kojima su bili, bilo je sve u redu, sada kad su dospeli na margine svojom odlukom, zbog rezultata unutrašnjih izbora ili zbog kršenja pravila igre koja su i sami usvojili, sad sam ja autokrata”, rekao je Pastor i dodaje da ko ovo ne može da prihvati treba da se skloni da bude civil, da izađe iz javnog života ili radi nešto drugo i onda nema ljutnje.

  Foto Tanjug/J.Pap, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com