Gradovi

Pastor: Pokrajinski izbori između 22. aprila i 22. maja

NOVI SAD – Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da će predstojeći redovni pokrajinski izbori biti održani između 22. aprila i 22. maja.

Pastor je za RTV rekao i da nema nijednog razloga da datumi održavanja izbora na lokalnom i pokrajinskom nivou budu različiti i da svaka logika diktira da se oni održe istovremeno.

Komentarišući izjavu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da se nada dogovoru o istovremenom održavanju izbora na lokalnom i pokrajinskom nivou, Pastor je naveo da dogovora ili inicijative za takvim dogovorom do sada nije bilo.

„Mislim da nismo zakasnili, jer je krajnji rok za raspisivanje pokrajinskih izbora 22. mart. Oni se mogu održati najranije 22. aprila, a najkasnije 22. maja. U tih mesec dana se sigurno može naći datum koji će istovremeno odgovarati i elementima Zakona o lokalnoj samoupravi na bazi kojih predsednica Skupštine Srbije treba da raspiše izbore za lokalne samouprave“, objasnio je Pastor.

Dodao je i da još nije vreme za razgovore na tu temu i da nije bitno ko će te razgovore inicirati.

„Kada ocenim da se približava krajnji rok da se započnu razgovori, u tom momentu ćemo ih ili ona ili ja inicirati, ali to nije primarno pitanje. Nismo zakasnili, ali ne bismo ni smeli da zakasnimo sa donošenjem odluke“, kazao je predsednik Skupštine Vojvodine.

Foto Tanjug, J. Pap, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh