• Gradovi

  Paunović: Poseta albanskog predsednika potvrda spoljne politike Srbije

   

  Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je danas da poseta albanskog predsednika Iljira Mete opštini Medvedja predstavlja potvrdu spoljne politike Srbije koja je usmerena na dijalog sa svim zemljama pa i Albanijom.

  „Poseta se uklapa sa onim što Vlada Srbije radi kada je u pitanju unapredjenje i zaštita prava nacionalnih manjina. Verujem da ova poseta tome može doprineti“, kazala je Suzana Paunović za Radio-televiziju Srbije.

  Ona je dodala da u opštini Medvedja živi 520 pripadnika albanske nacionalne manjine od ukupno 7.000 gradjana te opštine na jugu Srbije.

  Navodeći da su nadležni organi Srbije spremni da u svakom trenutku na svim delovima teritorije Srbije zaštite bezbednost gradjana, Suzana Panunović je kazala da ne očekuje da poseta albanskog predsednika može doneti bilo kakve probleme.

  Govoreći o izveštaju Srbije o merama protiv rasne diskriminacije koji je pre nekoliko dana predstavljen u Ujedinjenim nacijama, Suzana Panović je kazala da je članovima Komiteta za ukidanje rasne diskriminacije morala da prenese da je Srbija jedina zemlja koja se u 21. veku suočava sa problemom interno raseljenih.

  „Kod nas na teritoriji Srbije se nalazi preko 203.000 interno raseljenih sa Kosova i Metohije, kao i oko 17.000 osoba koje su interno raseljene unutar pokrajine Kosova i Metohije. Prema podacima UNHCR-a, za više od 18 godina obezbedjen je povratak za manje od pet odsto ljudi. To je bio razlog zbog kojeg sam Komitet podsetila na obavezu da od Unmika zatraže informacije o primeni te konvencije na Kosovu i Metohiji“, dodala je ona.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com