Gradovi

Paunović: Vlada ima jasnu politiku zaštite prava deteta

Vlada Srbije ima vrlo jasno definisanu politiku kada je u pitanju zaštita prava dece, izjavila je danas, na Svetski dan deteta, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović navodeći da će se u narednom periodu intenzivno raditi na zaštiti dece od zlostavljanja i zanemirivanja, unpređenju maloletničkog pravosuđa, te na populacionoj politici.

BEOGRAD – Vlada Srbije ima vrlo jasno definisanu politiku kada je u pitanju zaštita prava dece, izjavila je danas, na Svetski dan deteta, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović navodeći da će se u narednom periodu intenzivno raditi na zaštiti dece od zlostavljanja i zanemirivanja, unpređenju maloletničkog pravosuđa, te na populacionoj politici.

Paunović je novinarima u Dečijem kulturnom centru rekla da je Svetski dan deteta prilika da se skrene pažnja na pložaj dece u Srbiji, na značaj njihovih prava i na odgovornost nas odraslih da se deci obezbede uslove za život i odrastanje onako kako to ona zaslužuju.

Vlada Srbije, kaže, ima vrlo jasno definisanu politiku kada je u pitanju zaštita prava dece u narednom periodu i radiće intenzivno na zaštiti dece od zlostavljanja i zanemirivanja, stvaranju pravosuđa po meri dece, ali i na nekim novim izazovima koje su doneli savremeno vreme i tehnologije, koje pored prednosti, dovode decu i u rizik, navodeći borbu protiv digitalnog nasilja.

„Želimo da u narednom periodu servis „Bebo dobrodošla na svet“ proširimo na teritoriju cele Srbije. Svakako da je ključna aktivnost u narednom periodu vezana za rad na populacionoj politici“, kaže Paunović.

Ona je objasnila da se to odnosi na nove mere koje će ojačati i osnažiti porodice u Srbiji, stvoriti podsticajne uslove za rađanje pre svega prvog deteta, kao i na adekvatnu podršku porodicima koje imaju dvoje i više dece.

Paunović je danas sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom prisustvovala multimedijalnoj interaktivnoj radionici povodom Svetskog dana deteta koji se ove godine obeležava pod sloganom „Svako dete ima pravo da…“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh