Gradovi

Pauza u radu Odbora zbog glasanja na plenumu

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić odredila je nešto pre deset sati pauzu u radu tog tela kako bi poslanici na plenarnoj sednici mogli da glasaju o nekoliko zakonskih predloga.

Sednicu odbora, na kojoj je bilo predviđeno da šef Delegacije EU u Srbiji predstavi Izveštaj EK o napretku Srbije, već sat i po ometaju poslanici radikala i Dveri jer ne žele, kako kažu, da razmatraju materijal na engleskom jeziku, a Devenportu osporavaju „EU legitimitet“, smatrajući da je „neprimereno da nas Britanac ubeđuje da uđemo u EU“.

Glasanje o zakonskim predlozima trebalo je da počne u 10 sati, a nešto pre toga predsednica parlamenta Maja Gojković ušla je na sednicu odbora, a nakon razgovora sa njom predsednica Odbora je odredila pauzu i pozvala poslanike koji žele da pređu u plenarnu salu.

Sednica Odbora biće nastavljena nakon glasanja, rekla je Tepić.

Poslanici danas treba da se izjasne o izmenama Zakona o plovidbi i lukama u unutrašnjim vodama, više finansijskih sporazuma, među kojima je i Sporazum o osnivanju Fonda za Zapadni Balkan, kao i o učešću pripadnika VS u mirovnim operacijama.

Foto Tanjug/ N. Milošević, ilutracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh