• Gradovi

  Pavlović osuđen na 10 godina zatvora zbog šverca kokaina

  BEOGRAD – Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na 10 godina zatvora Kotoranina Ivana Pavlovića, zvanog Iker, zbog krijumčaranja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

  Njegovi saradnici osuđeni su na kazne zatvora od četiri do osam godina zatvora, a jedan optuženi je oslobođen.

  Na osam godina zatvora osuđen je Milorad Krivokapić, dok su Radoš Zečević i Radoje Radulović osuđeni na po četiri godine zatvora.

  Branislav Čolević je oslobođen optužbi.

  Na tu presudu tužilaštvo i osuđeni imaju pravo da ulzoze žalbu Apelaciopnom sudu u Beogradu.

  Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Pavlovića da je organizovao kriminalnu grupu koja je tokom 2008. i 2009. godine nabavljala kokain u Argentini i Brazilu, koji je zatim prekookeanskim brodovima prevožen do luka u Italiji, Belgiji i Holandiji.

  Drogu su preuzimali pripadnici grupe protiv kojih se postupci vode u ovim zemljama i koji su uhapšeni u akcijama sprovedenim neposredno pre Pavlovićevog hapšenja.

  Pripadnici policije te tri zemlje tada su zaplenili 274 kilograma kokaina, „ulicne“ vrednosti oko 50 miliona evra, prenose mediji.

  Tokom suđenja preslušavani su prisluškivani razgovori koje je, kako se sumnja, Pavlović vodio sa ostalim optuženima tokom septembra 2008. godine.

  On je uhapšen u julu 2009. godine samo tri dana pošto je ispod njegovog vozila „maserati“ podmetnut eksploziv u garaži u centru Beograda, koji je otkrila njegova supruga kad je htela da ga izveze iz podzemne garaže „Pionirski park“.

  Pavlović je nedugo zatim uhapšen, a pušten je iz pritvora 2013. godine pošto je sudu položio jemstvo od 600.000 evra za odbranu sa slobode, kao garanciju da u toku postuka neće pobeći.

  Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com