• Gradovi

  Peković: Partizan veliki jer je verovao u svoje trenere

  BEOGRAD – Predsednik KK Partizan Nikola Peković pružio je podršku treneru Petru Božiću posle tri vezana poraza u ABA ligi i poručio da veruje da veruje će ekipa pod njegovim vođstvom prevazići rezultatsku krizu.

  „Porazi dovode do nezadovoljstva, pa i jutnje. Nekada se u tim momentima kaže teža reč, sve je to ljudski. Tako sam doživeo i povike pojedinih navijača upućene posle meča sa Igokeom. Partizan je veliki klub i zbog toga što je umeo ne samo da prepozna talenat kod mnogih igrača, već i da istrpi njihovo izrastanje u asove. Isto je i sa trenerima. Verovao je u njih, pružao im podršku u turbulentnim vremenima i krizama, pa će tako biti i ovog puta“, napisao je u pismu Peković, koje je objavljeno na sajtu crno-belih.

  Peković je naglasio da neće dopustiti da dovodi u pitanje autoritet trenera i da niko nema pravo da ga smenjuje, osim ljudi koji su mu ukazali poverenje.

  „Verujemo da Božić i njegovi saradnici u dogledno vreme mogu da dostignu slavne prethodnike, kako trofejima, tako i produkcijom mladih igrača, što je uvek bio prioritet kluba“.

  Peković je najavio da će u narednom periodu biti promena u igračkom kadru.

  „Pokazalo se kroz utakmice da su neophodne promene, čija je svrha da u 2016. godini sastav bude kompaktniji, cvršći i snažniji. Prioritetni zadatak svakog igrača je da izgara za crno-bele boje, učinak se u Partizanu nikad nije merio statistikom, vec željom, borbenošću i spremnošću pojedinca da se žrtvuje za tim“, naveo je bio Peković.

  Peković je podsetio da je svaki prelazni period težak i pun neočekivanih problema, u kojem se Partizan nalazi.

  „Svi u klubu nadali smo se nešto boljem rezultatu nego što je u ovom trenutku. Teška situacija ne sme da nam zamagli vidike i skrene nas sa strateškog puta oporavka kluba i stvaranja tima koji će biti dominantan duži niz sezona, kao što je to donedavno bio slučaj. Takav posao nije moguće uraditi preko noci“, zaključio je Peković.

  Foto TANJUG/T. Valič, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com