Novosti online

Пентагон без потврде да су грађани Србије страдали у бомбардовању

ВАШИНГТОН – Место у близини либијског града Сабрате смо „гледали врло пажљиво неколико недеља и никада, ни у једном тренутку, нисмо видели никакве назнаке да су били присутни цивили или да су тамо држани”, рекао је портпарол Пентагона, капетан Џеф Дејвис.

Портпарол Пентагона рекао је да САД и даље анализирају напад у Либији код града Сабрате, који се десио у петак, и да још не могу да потврде да ли су у том нападу погинула два отета службеника амбасаде Србије у Либији, пренео је АФП. Дејвис је рекао да су ваздушним ударом на камп за обуку такозване Исламске државе у Либији највероватније спречена „масовна убијања или сличан напад у Тунису”.

Камп такозване Исламске државе, уништен у петак у близини Сабрате, био је „усредсређен на обуку за извођење операције, оне врсте какву смо видели у Тунису”, рекао је портпарол Пентагона. АФП наводи да је међу жртвама напада код Сабрате највероватније и истакнути оперативац такозване Исламске државе Нуредин Чучан. Званичници наводе да је он помогао у припремама два прошлогодишња напада у Тунису, за које је одговорност преузела ИД.

У питању су напад на Национални музеј, марта прошле године када је погинуо полицајац и 21 турист, а потом у јуну у нападу на летовалиште Сус убијено је 38 туриста, међу којима 30 Британаца. „Уверени смо да је оним ударом у петак спречена већа трагедија”, навео је Дејвис.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh