• Gradovi

  Pentagon: Rusija ne treba da smatra Ameriku pretnjom

  VAŠINGTON – Moskva ne treba da smatra Sjedinjene Americke Države pretnjom, budući da Vašington ne teži konfliktu sa Rusijom, izjavio je predstavnik Pentagona Džef Dejvis, komentarišući nedavno usvojenu rusku Strategiju nacionalne bezbednosti.

  Komandant Združenog komiteta nacelnika štabova oružanih snaga SAD general Džozef Danford, međutim, ima drugačiji stav.

  „Ne postoji razlog da nas smatraju pretnjom. Mi ne težimo ka konfliktu sa Rusijom. Istina je da postoje nesuglasice, ali bilo bi fundamentalno pogrešno gledati na SAD kao na pretnju Rusiji“, rekao je Dejvis, prenose francuski mediji.

  Američki general je takođe rekao da je zainteresovan da pročita celokupnu strategiju pre nego što iznese bilo koje druge zaključke, jer, kako je rekao, iz svojih izvora je uspeo da sazna samo nekoliko tačaka dokumenta, prenosi Sputnjik.

  Izmenjenu Strategiju nacionalne bezbednosti Rusije potpisao je predsednik te zemlje Vladimir Putin neposredno pred novogodišnje praznike.

  Istovremeno, komandant Združenog komiteta nacelnika štabova oružanih snaga SAD general Džozef Danford ocenio je da SAD i dalje na Rusiju gledaju kao na pretnju.

  „Mi taj zaključak donosimo na osnovu ponašanja i vojnih kapaciteta Rusije, ukljucujući nuklearni i kibernetički potencijal, koji može da se protumači kao pretnja našim saveznicima“, dodao je on.

  Foto Tanjug, S. Ilić/ arhiva, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com