• Gradovi

  Pentagon: Vojska SAD gađala tenk i vozila IS u Sirtu

  VAŠINGTON – Američka vojska je u vazdušnim napadima na ekstremiste Islamske države (IS) u libijskom gradu Sirtu danas gađala jednu lokaciju sa tenkom i dva vozila IS, rekao je portparol Pentagona, javlja Rojters.

  „Udari su imali za cilj određenu lokaciju sa tenkom, dok su u odvojenom napadu gađana dva vozila IS“, kazao je portparol Piter Kuk na konferenciji za novinare.

  Pentagon je ranije danas saopštio da je američka vojska izvela vazdušne udare na položaje IS u Sirtu na zahtev libijske Vlade nacionalnog sporazuma, a odobrio ih je američki predsednik Barak Obama na preporuku ministra odbrane Eštona Kartera i

  predsedavajućeg Generalštaba vojske SAD, generala DŽozefa Danforda.

  Vazdušni udari američke vojske na položaje IS će „pomoći libijskoj vladi da ostvari odlučan, strateški napredak“ u borbi protiv džihadista, navodi se u saopštenju.

  Libijski premijer Fajez Seradž je potvrdio da je libijska međunarodno priznata vlada zatražila od SAD vazdušne udare protiv IS u Sirtu i da su prvi udari izvedeni danas.

  „Prvi udari su izvedeni danas na određene lokacije u Sirtu i izazvale su teške gubitke u neprijateljskim redovima“, rekao je Seradž.

  Snage libijske vlade se od maja u Sirtu bore protiv džihadista.

  Foto twitter@democracynow

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com