Gradovi

Pentagon: Vojska SAD gađala tenk i vozila IS u Sirtu

VAŠINGTON – Američka vojska je u vazdušnim napadima na ekstremiste Islamske države (IS) u libijskom gradu Sirtu danas gađala jednu lokaciju sa tenkom i dva vozila IS, rekao je portparol Pentagona, javlja Rojters.

„Udari su imali za cilj određenu lokaciju sa tenkom, dok su u odvojenom napadu gađana dva vozila IS“, kazao je portparol Piter Kuk na konferenciji za novinare.

Pentagon je ranije danas saopštio da je američka vojska izvela vazdušne udare na položaje IS u Sirtu na zahtev libijske Vlade nacionalnog sporazuma, a odobrio ih je američki predsednik Barak Obama na preporuku ministra odbrane Eštona Kartera i

predsedavajućeg Generalštaba vojske SAD, generala DŽozefa Danforda.

Vazdušni udari američke vojske na položaje IS će „pomoći libijskoj vladi da ostvari odlučan, strateški napredak“ u borbi protiv džihadista, navodi se u saopštenju.

Libijski premijer Fajez Seradž je potvrdio da je libijska međunarodno priznata vlada zatražila od SAD vazdušne udare protiv IS u Sirtu i da su prvi udari izvedeni danas.

„Prvi udari su izvedeni danas na određene lokacije u Sirtu i izazvale su teške gubitke u neprijateljskim redovima“, rekao je Seradž.

Snage libijske vlade se od maja u Sirtu bore protiv džihadista.

Foto twitter@democracynow

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh