• Novosti online

  Пензионери у Србији у редовима испред банака, упркос посебним терминима одређеним за исплату пензије

  У банкама у Србији је, већ неколико дана, велика гужва.

  Од четвртка 7. маја, када је почела исплата државне помоћи привреди у висини минималне зараде, послодавци и предузетници исплаћују зараде својим запосленима и себи самима. И мимо поменутих исплата, потреба за услугама платног промета у Србији је врло изражена. Многи привредни субјекти се враћају редовном пословању и измирују своје обавезе, после двомесечног застоја.

  У петак, 8. маја, почела је и исплата пензије. Банке су поступиле врло пословно и професионално; одредиле су посебне термине у којима неће радити с другим клијентима, већ ће једино исплаћивати пензије. Већина банака је одвојила последња два часа свог радног времена у петак, као и читаво радно време у суботу, искључиво за исплату пензије. Тако је учињено и данас, у понедељак.

  Поменути потез пословних банака, сматрамо, има потпуно јасну сврху – подстаћи пензионере да не чекају у редовима како би примили своју пензију, чиме би се изложили могућности заразе. Немојмо заборавити, још увек траје епидемија заразне болести ковид 19, која има ту особину да теже погађа старије него млађе болеснике.

  Међутим, испоставља се да је овакав потез потпуни промашај. Од раног јутра, велики број пензионера је у редовима испред експозитура банака широм Србије. Лично смо се уверили да и више десетина пензионера, у реду с другим клијентима банака, чека да подигне пензију у преподневним часовима у Крушевцу, Ражњу и у Нишу.

  У терминима одвојеним за пензионере, банке су готово потпуно празне.

  Да ли имамо довољно свести да се сами штитимо од заразних болести или је за то потребна репресија државе?

  Крушевац, Ражањ, Ниш, 8. – 11. мај 2020. године

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com