Gradovi

Peskov: Putin i Tramp – fenomenalno bliski u spoljnoj politici

NJUJORK – Konceptualni pristupi predsednika Rusije Vladimira Putina i izabranog predsednika SAD Donalda Trampa spoljnoj politici su fenomenalno bliski, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Peskov se osvrnuo na govor Donalda Trampa nakon izbora u kojem je Ameriku i njene interese naveo kao svoj prioritet, pri tome izjavivši da je spreman da gradi odnose i vodi dijalog sa svakom zemljom onoliko koliko ona to bude želela.

On je podsetio da je na Valdajskom forumu Putin izjavio „isto to samo, naravno govoreći da su za njega prioritet nacionalni interesi Rusije“, prenosi Sputnjik.

„Fenomenalno je koliko su oni bliski u svom konceptualnom pristupu spoljnoj politici“, rekao je Peskov novinarima u Njujorku, gde se održava meč za titulu šampiona sveta u šahu, gde on prisustvuje kao predsednik upravnog odbora Ruske šahovske federacije.

Kako on navodi, Trampove reči o spoljnoj politici su „dobra osnova za sada prilično umereni optimizam na tom planu, u krajnjoj meri, za početak dijaloga“.

AP Photo/Seth Wenig

Preview

Dmitry Peskov

Slide

Dmitry Peskov

Slide

Dmitry Peskov

Dmitry Peskov

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh