Gradovi

Peta klasa polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane

BEOGRAD – Svečanost povodom početka usavršavanja polaznika pete klase Visokih studija bezbednosti i odbrane održana je danas u amfiteatru Centra za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije.

Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalšaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, predstavnici Ministarstva odbrane, Univerziteta odbrane, načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane pukovnikZoran Lučić, profesori i predavači, kao i polaznici Škole nacionalne odbrane.

Čestitajući početak školovanja novoj generaciji polaznika najvišeg nivoa usavršavanja u našem vojnoobrazovnom sistemu, v.d. pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković istakao je da program studija i struktura odabranih polaznika najbolje govore o važnosti obrazovanja, sagledavanja različitih pristupa i izazova sa kojima se suočavamo u oblasti bezbednosti na globalnom nivou.

„Bićete privilegovani korisnici usluga i kapaciteta koje vam pružaju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, druga ministarstva i agencije Vlade Republike Srbije, izabrani profesori naših fakulteta, kao i naši uvaženi strani partneri. Imaćete aktivnu i konstruktivnu ulogu, daleko širu od one koju ste imali na svojim radnim mestima, jer ulazite u krug ljudi koji će u narednoj deceniji politički ili profesionalno biti odgovorni za sve što se dešava u sistemu bezbednosti“, poručio je Janković.

Načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik dr Miroslav Talijan iskazao je uverenje da će nastavno osoblje i 15 polaznika pete klase tih prestižnih studija, među kojima su i tri pripadnika stranih armija, zadržati nivo odličnih postignuća, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Visoke studije bezbednosti i odbrane organizacijska su celina u Školi nacionalne odbrane u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika Ministarstva odbrane.

Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane su visoki funkcioneri drugih ministarstava i agencija Vlade Republike Srbije, Narodne skupštine Republike Srbije i drugih država iz regiona.

Osnovni cilj Visokih studija bezbednosti i odbrane je obrazovanje i priprema polaznika iz Republike Srbije i zemalja regiona za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh