• Gradovi

  PETI PUT BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U NIŠKOM KLINIČKOM CENTRU

  PETI PUT BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U NIŠKOM KLINIČKOM CENTRU

  U nedelju, 28. januara, u periodu od 08 do 16 sati, peti put zaredom, bez zakazivanja, svi zainteresovani građani, moći će da u niškom Kliničkom centru Niš, obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

  Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, predviđeno je da se u ambulantama nove zgrade Kliničkog centra obave ultrazvučni pregledi abdomena, u Centru za radiologiju starog dela Ustanove radiće se pregled dojki aparatom za mamografiju, a u Centru za nuklearnu medicinu analiza krvi na tumor markere gastrointestinalnog trakta i to CEA i Ca19-9.

  Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju u prostorijama nove zgrade Kliničkog centra, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i eventualno lečenje.

  Podsećamo, kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Republike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, tako da su ovi pregledi namenjeni svim građanima, bez obzira na status njihovog zdravstvenog osiguranja.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com