Novosti online

Петиција да се Обами суди у Хагу на сајту Беле куће

ВАШИНГТОН – Америчкој влади упућена је петиција да се председнику Бараку Обами суди пред Међународним кривичним судом у Хагу за злочине против грађана САД и целог света.

Петиција је поднета преко сајта Беле куће, а досада ју је потписало око 4.000 људи. Да би била узета у обзир потребно је да је до 9. марта потпише 100.000 људи.

У тексту петиције се наводи да се „тражи осуда ратног злочинца Барака Обаме и суђење пред МКТ”.

Према ауторима петиције, Обама је „крив за злочине, не само против америчких грађана, већ и целог света,„ наводе аутори петиције.

Они сматрају да је Либија уништена због Обамине агресије, а да у Сирији његови агенти обучавају, финансирају и организују терористичке групе.

Реч је о једној од бројних петиција на сајту Беле куће. Администрација на овај начин омогућава грађанима да јој се директно обрате по питањима која их занимају.

Од тренутно отворених петиција, највећи број гласова, преко 317.000, добила је петиција да се Обама појави у емисији комичара Била Мара на каналу ХБО, а друга је петиција да се укину санкције Судану која има 69.926 потписника, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh