• Gradovi

  Peticija za Dan sećanja na žene zrtve nasilja

  NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, svi članovi Gradskog veća Novog Sada i većina odbornika Skupštine Grada Novog Sada danas su potpisali peticiju da se 18. maj proglasi Danom sećanja na žene, koje su ubijene kao žrtve nasilja.

  Vučević je tom prilikom rekao da potpisivanje peticije i proglašenje Dana sećanja na žene žrtve nasilja ne znači da se o toj temi priča samo 18. maja već da svakodnevno moramo raditi na borbi protiv tog i svih drugih vidova nasilja.

  „Država je napravila ozbiljan iskorak u zaštiti žena usvajanjem novih zakonskih odredbi i to pre svega u preventivnom delovanju“, rekao je Vučević.

  On je pozvao sve Novosađane da se priključe borbi protiv nasilja kako bi sprečili da se nešto tako dešava.

  Članica Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine Mia Strajin rekla je da su pomenutu peticiju pokrenuli Autonomni ženski centar i Udruženje „Žene protiv nasilja“.

  „Razlog zbog kog je baš 18. maj predložen za Dan sećanja na žene ubijene kao žrtve nasilja je taj što je u periodu od 15.do 18. maja 2015. godine ubijeno čak sedam žena“, rekla je Strajin.

  Ona je istakla da je od velikog značaja to što su gradonačelnik, članovi Gradskog veća i odbornici gradske skupštine potpisali peticiju jer se, kako je naglasila, na taj način šalje jaka poruka da se nasilje nad ženama mora iskoreniti.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com