Gradovi

Petković: Različiti aršini UEFA prema Kosovu i RS

BANJALUKA – Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) Rodoljub Petković izjavio je da UEFA prijemom Kosova prekršila statut i poručio da nemaju svi iste aršine.

„Sve što se priča u vezi sa prijemom Kosova u UEFA još nije definitivno, jer je Fudbalski savez Srbije najavio žalbu sudu u Lozani. Kakav će biti rezultat, videćemo… UEFA je prijemom Kosova prekršila svoj statut, a FSRS je proteklih godina bio njen talac“, rekao je Petković za Kurir.

On je podsetio da reprezentacija Republike Srpske želi da igra prijateljske utakmice kao što to rade selekcije Baskije, Katalonije i Andaluzije.

„Nisu nam dali jer nam se spočitavalo da nismo međunarodno priznati, što nije tačno. Kada sud u Lozani donese presudu, onda cemo moći da razgovaramo o implikacijama njihove odluke. Istrajaćemo na utakmici sa Srbijom i drugim „A“ selekcijama, sigurno“, poručio je Petković.

Kosovski savez primljen je kao 55. član UEFA na Kongresu u Budimpešti, iako nije promenjen statut prema kojem to nije moguće ukoliko zemlja nije priznata od Ujedinjenih nacija.

Kosovo 13. maja očekuje da bude primljeno i u FIFA, čime bi naknadno dobilo mesto u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Foto Tanjug/J. Pap, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh