• Regioni

  PETROV: Ako do utorka nema mandatara, ide se na izbore

  On je na konferenciji za novinare pozvao SDP Zorana Milanovića na za sutra dogovoreni sastanak Mosta i HDZ-ove „Domoljubne koalicije“.

  „Sutra u 12 sati imaćemo sastanak s onom prvom stranom koja je pristala. Druga strana, ako se želi priključiti sastanku, pozvani su“, izjavio je Petrov novinarima.

  Koalicija „Hrvatska raste“ saopštila je nedugo zatim da će se odazvati pozivu na sutrašnji sastanak Mosta i „Domoljubne koalicije“, potvrđeno je iz SDP. Za sada, međutim, nije poznati ko će u ime koalicije učestvovati na sastanku, s obzirom da je predsednik SDP Zoran Milanović u Briselu.

  Sastanak sa HDZ-om Most je dogovorio nakon što je Glavni odbor SDP-a odbio, a HDZ „uslovno prihvatio“ njihov predlog tripartitne vlade predvođene nestranačkim premijerom.

  Iz Mosta su poručili da nastavljaju pregovore samo s jednom stranom, ali i da ostavljaju otvorena vrata i SDP-ovoj koaliciji „Hrvatska raste“, na šta im je Milanović poručio da je SDP spreman da razgovara i o saradnji sa delom „Domoljubne koalicije“ i o Boži Petrovu, ali i o nestranačkoj osobi kao o mogućem mandataru za sastavljanje nove vlade.

  Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

  Autor:

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com