Gradovi

Petrov: Registri izdajnika mogli bi dovesti u pitanje saradnju

ZAGREB – Potpredsednik Vlade Hrvatske i lider nezavisne liste Most Božo Petrov poručio je danas da registar izdajnika ne bi smeo biti odobren, jer bi to moglo dovesti u pitanje celu saradnju koalicionih partnera.

Petrov je to rekao tokom obilaska ministarstava u kojima je danas izvršena primopredaja.

„Nadam se da druga strana neće hteti da pošto-poto uvede registr i dovede u pitanje celu saradnju“, naveo je Petrov.

Ministar branitelja Mijo Crnoja najavio je da će njegovo ministarstvo tražiti izradu „izdajnika i agresora“, što je uznemirilo hrvatsku javnost, a u tome ga je juče u Imotskom potržao zamenik premijera i lider HDZ-a tomislav Karamarko.

Iako se mnogi protive uvođenju takvih registara, a na internetu je u subotu otvorena stranica na kojoj se, uz komentare, mogu dobrovoljno upisivati svi građani „izdajnici“, Crnoja je danas ponovio da ne odustaje od te ideje.

Navala na upisivanje na internet listu izdajnika je bila toliko velika da je do podneva upisano više od 4.500, a u međuvremenu ta stranica je više puta „padala“.

Inače, Crnoja je nakon preuzimanja ministrstva jutros doveo sveštenika koji je osveštao i blagoslovio prostorije u tom resoru, a na poklon je dobio Hristovo raspeće koje je, kako su preneli mediji, odmah okačio iznad plazme u svom kabinetu.

Foto Tanjug, Z. Žestić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh