Gradovi

Petrović prihvata poziv DS za okupljanje opozicije

BEOGRAD – Stranka Zajedno za Srbiju odazvaće se pozivu DS na sastanak proevropske opozicije i smatra da je poziv došao u pravom trenutku, izjavio je danas predsednik te stranke Dušan Petrović.

„Sazrele su okolnosti za formiranje ozbiljne političke alternative vlasti koja je pokazala da nije dorasla teškom vremenu u kome živimo“, naveo je Petrović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Kaže i da će Z ZS dati konstruktivan doprinos dogovoru proevropskih opozicionih stranaka da se narod uveri da ima kapaciteta da se definiše odgovorna razvojna politika, koja će, uveren je, probuditi razočarane građane i rezultirati novom energijom koja će doneti izborni uspeh na svim nivoima.

Petrović tvrdi da je Srbija zemlja sa najnižim platama u regionu, a smatra i da strah građana od gubitka posla i neizvesna budućnost mladih stvaraju negativnu atmosferu u društvu koja može da izazove rast uticaja ekstremnih političkih opcija.

Zato je zadatak svih koji se, zaključio je Petrović, već 25 godina bore za modernu evropsku Srbiju, da se okupe i kažu jasno i glasno da imaju plan za budućnost.

Foto Tanjug/N.Milošević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh