• Gradovi

  Piker: U 2016. spremamo Komercijalnu za privatizaciju

  BEOGRAD – Novi predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksander Piker izjavio je danas da ta banka ulazi u narednu godinu s ambiciozinim planovima, kako bi se dovela u „top formu“ i što bolje pripremila za privatizaciju, koja je očekuje u 2017. godini.

  „To ćemo učiniti oslanjanjem na zdrav i stabilan postojeći poslovni model, dinamičnim razvojem novih proizvoda, jačanjem poverenja“, rekao je on novinarima na tradicionalnom prednovogodišnjem okupljanju i dodao da će prvi stub biti digitalizacija usluga te banke.

  Piker je najavio i podizanje kvaliteta bilansa na duži rok, jer je jednokratno knjiženje ispravki po kreditima koje su urađene u drugoj polovini godine, bilo uzrok značajno smanjene dobiti u trećem tromesečju.

  On, međutim, nije mogao da precizira da li Komercijalna banka očekuje da će godinu završiti u plusu ili minusu.

  Piker je naglasio da su rezultati tekućeg poslovanja stabilni i da u tom segmentu banka ostvaruje pozitivan rezultat, uz stalni rast štednje.

  „Uz to, imamo i dobru kapitalnu osnovu,uz pokazatelj kapitalne adekvatnosti od 20 odsto, a čak i u slučaju najgoreg scenarija, taj nivo će biti iznad 12 odsto koliko je propisala NBS“, rekao je on.

  Govoreći o nenaplativim kreditima, on je poručio da će Komercijalna biti lider na tržištu prema brzini i načinu rešavanju tog problema.

  On je postojeće predloge rešenja ocenio kao loše u ovom trenutku,

  podsećajući da je radio i u Hipo Alpe Adria banci gde se rešenje tek sada kreira, a što može bolje i kvalitetnije sa Komercijalnom.

  „Hoćemo da Komercijalna preuzme vodeću poziciju u rešavanju ovih problema. Sve to bi trebalo da poveća vrednost banke, tako da na kraju ovog puta mogu da se stvore uslovi za privatizaciju i to da ona ne bude isforsirana i prisiljena, već da svi žele da kupe ovu banku“, rekao je on.

  Upitan za cenu Komercijalne on je rekao da to u ovom trenutku ne može da kaže, jer se cena definiše u poslednjiem trenutku.

  „Sada bih želeo da podignem vrednost banke do tog trenutka, ako već prodajemo“, rekao je on i dodao da Komercijalna planira širenje i u regionu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com