Gradovi

Pirati objavili primirje na godinu dana

BEOGRAD – Jedna od najpoznatijih hakerskih grupa poznata po piratizovanju softvera, kineski 3DM, objavila je da narednih godinu dana neće biti aktivna kako bi procenila koliko će to uticati na prodaju softvera.

Kako prenose specijalizovani internet portali prošle nedelje je predvodnica 3DM-a „Bird sister“ na svom blogu objavila da je ta grupa imala interni sastanak na kojem je dogovoreno da od kineske Nove godine, koja je sinoć proslavljena, više neće piratizovani nijednu video igru.

Dodaje se da će posle godinu dana ta odluka ponovo biti razmotrena, i da će se uraditi analiza koliko je prestanak aktivnosti 3DM-a uticao na rast prodaje igara.

„Bird sister“ je podsetila i da kineski hakeri još imaju problem sa probijanjem zaštite igre „Just cause 3“, koju štiti antipiratska tehnologija kompanije Denuvo.

Naime, otkako se ta igra pojavila početkom decembra prošle godine, pirati nisu uspeli da joj sruše zaštitu i predaju igračima na besplatno korišćenje.

Ipak, 3DM će nastaviti da lokalizuje igre za kinesko tržište, a igrači će na sajtovima te organizacije moći da nađu igre koje su druge hakerske grupe piratizovale.

Foto Tanjug/Iva, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh